Köp dina egna avgiftsfria, lokala eller (inter)nationella nummer direkt online.

Sverige:0200 439 510
belfabriek-uitbellen-met-een-hardphone

Ring ett samtal med en hardphone

En dedikerad enhet på varje skrivbord Också möjligt för hemarbetande

Samtal med en hardphone

Vad är hardphones? De är enkla: telefoner som har funnits på nästan alla skrivbord sedan, säg, 1950-talet. I årtionden har de gett utmärkt service. Och det gör de fortfarande, trots den snabba ökningen av mjuka telefoner. Även om vi är övertygade om att framtiden tillhör mjuka telefoner som är lika prisvärda som de är heltäckande, är det inget fel på en bra skrivbordstelefon. Men vilken skrivbordstelefon ska du välja? Nästan alla kontorstelefoner som säljs 2019 är VoIP-telefoner. VoIP står för Voice over Internet Protocol (röst över internetprotokoll). Det är telefoner som möjliggör rösttrafik över internet. Varje VoIP-byråtelefon omvandlar rösten till datapaket som transporteras över internet. En VoIP-bordtelefon är ansluten till det lokala nätverket (företaget) och gör en digital internetanslutning med det faktiska telefonnätet. Detta sker helt automatiskt via ett användarnamn och lösenord. Detta kallas för ett SIP-konto.

Vilken VoIP-telefon ska jag välja?

Det beror mycket på dina behov. Det finns ett stort antal märken som alla erbjuder VoIP-hårdtelefoner av hög kvalitet. De Belfabriek har en liten preferens för Cisco hardphones. På grund av den goda kvaliteten och tillförlitligheten, men också för att i princip alla IKT-leverantörer känner till enheterna och därför vet hur de ska installeras.

Om installationen

Om du behöver ett begränsat antal VoIP-telefoner är installationen lätt att göra själv. Detta leder naturligtvis till kostnadsbesparingar. Förfarandet är alltid likadant: du anger ett användarnamn och lösenord för varje hårtelefon, sedan loggar enheten in på telefonnätet via Internet. Och så är du igång med verksamheten. Om du behöver VoIP-enheter på fler än åtta arbetsstationer, vill vidarekoppla samtal mellan varandra, har en lokal röstbrevlåda för varje enhet och vill arbeta med en central adressbok blir det mer komplicerat. I det här exemplet är det lämpligt att arbeta med en lokal telefonväxel som är digitalt ansluten till en telefoniplattform via en SIP-trunk. Du kan beställa SIP-trunken från Belfabriken. Installationen av hårda telefoner går dock inte via oss utan via din IKT-specialist.

Slutsats

Om du vill använda VoIP-enheter på <8 arbetsstationer rekommenderar vi att du tar hand om detta själv. Särskilt om det inte finns några ytterligare krav (röstmeddelanden, centrala adressböcker osv.) för lösningen. För 8+ skrivbordsenheter och/eller en mer avancerad uppställning är det smartare att involvera en IKT-part. För egen installation: Vi hjälper dig gärna per telefon att skriva in inloggningsuppgifter så att du snabbt (och korrekt!) kan få hårdvaruenheterna att fungera.