Köp dina egna avgiftsfria, lokala eller (inter)nationella nummer direkt online.

Sverige:0200 439 510

Med ett Belfabriek-telefonnummer bestämmer du vart dina samtal ska gå. Ta emot dina samtal på din fasta telefon, VOIP-telefon eller mobiltelefon. Vad du än föredrar.

Du kan också ändra destinationen när som helst. De flesta kunder gör det med vår praktiska app. Andra ringer eller mejlar vår kundtjänst för att få hjälp. Det är gratis, så varför inte

Men det finns också ett tredje alternativ. En lösning som särskilt gläder teknikerna bland oss: webhooks!

Så här fungerar webhooks

Om du vill be en webbplats eller ett skript att ändra destinationen för ditt telefonnummer kan du göra det med en webhook. Hur fungerar det?

yourcompany.nl/webhook/destination

När vi ringer den här adressen talar din server om för oss vilken destination det är som är kopplad till ditt telefonnummer.

Enkelt, eller hur? När vi får ett samtal kontrollerar vi din webbplats (/webhook/) för att hitta det telefonnummer som du har angett. Och det är dit vi skickar samtalet.

Och ja, du kan också använda webhooks i din telefonmeny för att dirigera samtal. Använd bara en annan webhook för varje alternativ. Så här:

alternativ 1: yourcompany.nl/webhook/1/destination alternativ 2: yourcompany.nl/webhook/2/destination alternativ 3: yourcompany.nl/webhook/3/destination

En webhook som används på detta sätt behöver inte ens leda till ett telefonnummer. Du kan också dirigera de som ringer till ett inspelat meddelande osv.

Eller så kan din webbutvecklare skriva ett skript som konsulterar din Google-kalender för att kontrollera om du sitter i ett möte eller inte är på kontoret, och använder den informationen för att avgöra om samtalet ska gå till din fasta telefon, mobiltelefon eller ett röstmeddelande.

Är du spänd?

Bra! Det är vi också, för webhooks är en dos (lagliga) anabola steroider för ditt telefonnummer. De är perfekta för att t.ex. inrätta virtuella filialer med en telefonlinje som du har full kontroll över! Så aktivera webhooks för ditt nummer och ge dina utvecklare ett leende på läpparna!