Köp dina egna avgiftsfria, lokala eller (inter)nationella nummer direkt online.

Sverige:0200 439 510

Ringa med en softphone

  • Det nya sättet att besvara samtal

  • Möjligt på alla smarttelefoner

  • Lätt att hantera

Ringa med en softphone

Letar du efter den "ultimata" softphone-lösningen för ditt företag? Eller landade du på den här sidan mer eller mindre av en slump, eftersom du hör termen mer och mer, men inte vet exakt vad den betyder? Vi har koll på dig! Först grunderna: en softphone kan ersätta skrivbordstelefoner (hårda telefoner) i nästan alla situationer. Och det gör slut på enheter som sitter på skrivbordet och samlar damm. Termen softphone är en sammandragning av "programvara" och "telefon". Softphone är en programvara som du installerar på din dator, surfplatta eller smartphone. Och du kan använda den för att ringa samtal, precis som du är van vid på ett skrivbord. Efter installation på (till exempel) en smartphone har du faktiskt en andra telefon igång. Som inte är tillgänglig via ditt 06-nummer, utan via företagets nummer. Perfekt om du och/eller dina anställda ofta är på resande fot. Eller om du inte vill ringa samtal via ditt 06-nummer. Dessutom erbjuder de flesta mjuk telefonlösningar alla möjliga extrafunktioner, t.ex. chatt, videosamtal, praktiska adressböcker (inget mer krångel med gammaldags gränssnitt på skrivbordstelefoner!) och uppdateringar. Plus: om alla dina anställda använder en softphone sparar du mycket pengar. En rimlig hård telefon kan lätt kosta mer än 75 euro. Softphones kostar ofta 10-15 euro. Inklusive uppdateringar. Det här är de viktigaste fördelarna:

Regelbundna uppdateringar

Hur ofta uppdateras din skrivbordstelefon? Svaret är förmodligen "sällan eller aldrig". Softphone-appar uppdateras regelbundet och får då nya funktioner eller förbättringar.

Praktisk adressbok

Skrivbordstelefoner har vanligtvis en begränsad adressbok. Och det är mycket besvärligt att lägga till, redigera eller radera kontakter. På många företag lagras kontakterna inte ens överhuvudtaget. För besvärligt! Med en softphone är detta mycket enklare. Dessutom kan kontakterna delas direkt med kollegor. Och viktiga uppgifter går inte förlorade.

Prisfördel

Som nämnts kostar en skrivbordstelefon lätt 75 euro eller mer, medan en softphone kostar mellan 10 och 15 euro, med uppdateringar inkluderade. Dessutom finns det ingen hårdvara som behöver bytas ut efter några år!

Lätt att införa i en organisation

Ge alla anställda en skrivbordstelefon, utveckla samtalsplaner, tilldela tilläggsnummer. Det är mycket arbete att bygga upp och underhålla ett traditionellt telefonnät. Det är mycket enklare att installera en mjuk telefon. Ladda ner, ange användarnamn och lösenord och du är klar.

Ingen extra enhet i nätverket

Varje nätverksenhet är en enhet som måste ingå i nätverket, behöver ett IP-nummer, kan behöva ett eget undernät (eventuellt med prioritet framför normal nätverkstrafik) och kan i princip hackas. En mjuk telefon använder en befintlig enhet med internetåtkomst. Ingen extra nätverksenhet alltså!

Uppgradering möjlig

Många leverantörer av softphones erbjuder ytterligare funktioner som chatt och videokonferenser. Detta är inget alternativ om du arbetar med skrivbordstelefoner!

Men vad är den ultimata softphonen?

Det beror på dina önskemål. Vi är ganska förtjusta i Counterpath softphone. Counterpath erbjuder en beprövad effektiv lösning (företaget har funnits på marknaden i mer än 10 år) och mycket funktionalitet. Du kan ladda ner softphonen från iOS- eller Android-butiken och prova den gratis i 14 dagar. Om du gillar den kan du köpa en licens. För att kunna ringa behöver du ett SIP-konto, ett användarnamn och ett lösenord. Du kan enkelt begära dessa från vår kundtjänst. Google Voice, där du får en softphone för varje anställd inom Googles kontorslösning G-Suite. Belfabriek-nummer fungerar naturligtvis med alla dessa (och många andra!) softphone-lösningar. Ditt huvudnummer, inklusive alla avancerade funktioner, stannar hos dig.