Registrera dina egna 010/020- och lokala nummer direkt online!

Sverige 020-881402:
🌍 +31 (0)85 400 5588:

Ring ett samtal med en softphone

  • Det nya sättet att besvara samtal

  • Möjligt på alla smarttelefoner och datorer

  • Lätt att hantera

Ringa med en softphone


Letar du efter den "ultimata" softphone-lösningen för ditt företag? Eller landade du på den här sidan mer eller mindre av en slump, eftersom du hör termen mer och mer men inte vet exakt vad den betyder? Vi har koll på dig!

Först grunderna: En softphone kan ersätta skrivbordstelefoner (hårda telefoner) i nästan alla situationer. Och det gör slut på enheter som sitter på skrivbordet och samlar damm. Termen softphone är en sammandragning av "programvara" och "telefon". Softphone är en programvara som du installerar på din dator, surfplatta eller smartphone. Och du kan använda den för att ringa samtal, precis som du är van vid att göra med en skrivbordstelefon!

Efter installation på (till exempel) en smartphone har du en andra telefon igång. Som inte är tillgänglig via ditt mobilnummer, utan via företagets nummer. Perfekt om du och/eller dina anställda ofta är på resande fot. Eller om du inte vill ringa samtal via ditt mobilnummer.

Regelbundna uppdateringar

Hur ofta uppdateras din skrivbordstelefon? Förmodligen är svaret "sällan eller aldrig". Softphone-appar får regelbundna uppdateringar och med dem nya funktioner eller förbättringar.

Praktisk adressbok

Skrivbordstelefoner har vanligtvis en begränsad adressbok. Och det är mycket besvärligt att lägga till, redigera eller radera kontakter. På många företag lagras kontakterna inte ens överhuvudtaget. Alltför besvärligt! Med en mjuk telefon är detta mycket enklare. Dessutom kan kontakterna delas direkt med kollegor. Och viktiga uppgifter går inte förlorade.

Prisfördel

Som nämnts kostar en skrivbordstelefon lätt 75 euro eller mer, medan en softphone ingår i ditt abonnemang, med uppdateringar inkluderade. Dessutom finns det ingen hårdvara som behöver bytas ut efter några år!

Lätt att införa inom en organisation

Förse alla anställda med en skrivbordstelefon, ta fram samtalsplaner, tilldela anknytningar. Det är mycket arbete att bygga och underhålla ett traditionellt telefonnät. Att installera en mjuk telefon är mycket enklare. Ladda ner, ange användarnamn och lösenord och du är klar.

Ingen extra enhet i nätverket

Varje nätverksenhet är en enhet som måste ingå i nätverket, behöver ett IP-nummer, kan behöva ett eget undernät (eventuellt med prioritet framför normal nätverkstrafik) och kan i princip hackas. En mjuk telefon använder en befintlig enhet med internetåtkomst. Ingen extra nätverksenhet alltså!

Nöjda telefonikunder från Belfabriek: