Köp dina egna avgiftsfria, lokala eller (inter)nationella nummer direkt online.

Sverige:0200 439 510
Veelgestelde vragen

Hur det fungerar

Ett gratisnummer (0800), lokalt eller nationellt nummer är ett virtuellt nummer. Det innebär att samtalen kommer in via vår intelligenta plattform och sedan vidarebefordras till ditt "riktiga" telefonnummer.

Som nummerägare i Belfabriek bestämmer du vilken telefon som ska ringa i slutändan: det kan vara ditt lokala nummer eller din mobiltelefon. Du kan också tilldela uppringare till olika filialer eller avdelningar eller tillfälligt ändra destinationsnummer.

Allt detta möjliggörs av vårt intelligenta system för interaktivt röstsvar (IVR). Nedan förklarar vi hur vårt IVR-system fungerar.

Hur fungerar ett IVR-system?

  • Är alla dina anställda upptagna? För att undvika att de som ringer hamnar i vänteläge kan du använda vår speciella överflödsdirigering för att automatiskt koppla dem till en annan plats, t.ex. ett externt callcenter eller ett annat filialkontor.

  • Är det någon som ringer efter arbetstid eller är kön för lång? Välj då att låta de som ringer spela in ett meddelande. På så sätt kan kunderna fortfarande ställa sina frågor och känna att de får snabb hjälp. Du får ljudinspelningarna till en valfri e-postadress varefter du kan besluta om omedelbara åtgärder är nödvändiga.

  • Är det någon som ringer utanför kontorstid, på helgen eller på en helgdag? Med Belfry kan du välja hur du vill att samtalet ska dirigeras (detta kallas även för routing). Du bestämmer, baserat på dag och tid, till vilka telefoner inkommande samtal ska vidarekopplas.

  • Använder du ett enda nationellt nummer men vill omdirigera de som ringer till ett regionalt eller lokalt kontor i din organisation? Aktivera det här alternativet så tar vårt IVR-system hand om att dirigera de som ringer utifrån deras riktnummer.

  • Om du har många filialer eller kontor - till exempel flera per stad - är det här alternativet intressant. När de som ringer har anslutit sig ber vår IVR dem att ange de fyra siffrorna i sitt postnummer. Därefter kopplar vi dem till närmaste filial.