Registrera dina egna 010/020- och lokala nummer direkt online!

Sverige 020-881402:
🌍 +31 (0)85 400 5588:
Een nationaal telefoonnummer in België aanvragen (image)

Hur du registrerar ett belgiskt servicenummer

Publicerad i Internationellt

Med en befolkning på cirka 11 miljoner invånare är Belgien en intressant marknad att rikta in sig på. Med ett gratisnummer eller ett överkostnadsnummer gör du det enkelt för dina befintliga och potentiella belgiska kunder att kontakta dig.

Att registrera ett belgiskt servicenummer är enklare än du tror. I den här artikeln går vi igenom hur du gör det.
Många entreprenörer har gått före dig

För franska eller nederländska företag är det logiskt att expandera till Belgien. Med nästan 7 miljoner flamländska talare och nästan 4 miljoner fransktalande på denna marknad är det uppenbart varför.

Låt oss titta på två nederländska företag som har haft framgång med ett belgiskt gratisnummer eller premiumnummer.

En nederländsk distributör av sportutrustning har använt ett belgiskt servicenummer i flera år. Via detta telefonnummer tar företaget emot beställningar från belgiska kunder. Samtalen dirigeras till distributörens kontor i Nederländerna.
En nederländsk tillverkare av hemelektronik skriver ut ett belgiskt servicenummer i manualer för produkter som säljs i Belgien.

Inte bara för utländska företag

Precis som alla Premium Rate- och Freephone-nummer kan belgiska nummer dirigera samtal till var som helst, både i Belgien och utomlands. Och smarta belgiska företag utnyttjar redan detta. Ett exempel på detta är ett belgiskt företag som lägger ut hälften av de samtal som det tar emot på ett kundkontaktcenter i ett tredje land.

Intelligenta rutiner baserade på vårt IVR-system (Interactive Voice Response) och de många extra funktioner som det erbjuder för att dirigera samtal och ge kunderna svar och support snabbt gör detta till en attraktiv lösning för många företag.

Är du inspirerad av vad detta skulle kunna göra för ditt företag? Att erövra den belgiska marknaden börjar med ett belgiskt servicenummer. Låt oss ta en titt på hur det fungerar.
Typer av belgiska telefonnummer

Som många andra länder erbjuder Belgien olika typer av företags- och servicenummer. Först och främst finns det gratisnummer som har ett 0800-prefix. Dessa nummer är välkända och populära bland belgiska uppringare.

Därefter följer telefonnummer till premiumpriser med priser per minut eller per samtal. Prefixet visar vilken taxekategori numret tillhör och vilka kostnader som är förknippade med det. Detta ger uppringare en känsla av trygghet som gör att de vågar ringa.

Premium Rate-nummer som debiterar kunder per samtal använder prefixet 0905, medan linjer som debiteras per minut tilldelas prefixet 0900, 0902, 0903 eller 0904. De fyra sistnämnda prefixen tar ut olika avgifter, där 0900 är det mest prisvärda och 0904-nummer tar ut avgifter på upp till 2 euro per minut.

Dessutom har Belgien prefixet 078, som ger upphov till lokala avgifter för uppringare och samtidigt förstärker ett nationellt varumärkesintryck.

Slutligen finns de lokala telefonnumren, som uttrycker din koppling till ett lokalsamhälle och som endast tar ut lokala samtalsavgifter av de som ringer upp.

Till skillnad från andra länder låter den belgiska telekommunikationsmyndigheten (BIPT) inte företagen välja sina egna nummer. Detta gör det tyvärr omöjligt att använda vanity-nummer i Belgien.

Registreringsprocessen

Hur fungerar registreringen av ett belgiskt servicenummer?

I stora drag talar du som företag och framtida nummerägare om för BIPT vilken typ av nummer du vill registrera, vilken taxa du vill ta ut och vilken tjänst du vill tillhandahålla med hjälp av numret. BIPT kommer sedan att granska din ansökan och tilldela dig antingen ett gratisnummer eller ett premiumnummer på grundval av denna information.

Processen är naturligtvis lite mer komplicerad än så. Det är därför erfarna leverantörer som CallFactory alltid erbjuder sig att sköta hela registreringsprocessen åt dig. Hos CallFactory gör vi detta för våra kunder utan extra kostnad.
Inställning av ditt belgiska telefonnummer

När ditt belgiska nummer har tilldelats av BIPT måste du ansluta och konfigurera det. Som kund hos CallFactory får du omedelbar tillgång till vårt omfattande paket med extrafunktioner som gör att du kan konfigurera dirigering av inkommande samtal till ditt nummer på ett intelligent sätt så att det passar just dina affärsbehov.

Du får också tillgång till CallFactory's instrumentpanel online, där du kan ladda ner dina fakturor, granska din samtalsstatistik i realtid och ställa in dagliga, veckovisa eller månatliga statistikrapporter via e-post. Du kan också använda den för att lyssna på dina samtalsinspelningar eller ställa in och hantera alla andra extrafunktioner som din virtuella receptionist, röstbrevlåda och många andra.

CallFactory-kunder med belgiska telefonnummer kommer också att få tillgång till våra mobilappar, inloggningsportalen för agenter och plugin för webbsidan för agenttillgänglighet.

För företag som har ett Premium Rate-nummer är det viktigt att veta att CallFactory betalar ut samtalsintäkterna snabbt varje månad.

När det gäller egenskaper och funktionalitet är belgiska företagstelefonnummer lika mångsidiga som telefonnummer i alla andra länder, särskilt om dina nummer är hostade av CallFactory.

Registrera ditt belgiska telefonnummer idag

Vill du utöka din marknad och öka dina intäkter avsevärt? Vänta inte längre, utan kontakta oss redan idag och påbörja registreringen av ditt belgiska servicenummer.

Inget åtagande.
Inget kort krävs.
Allt ingår.

Fyll i formuläret nedan så kommer din tjänst att installeras inom några minuter.

Nöjda telefonikunder från Belfabriek: