Registrera dina egna 010/020- och lokala nummer direkt online!

Sverige 020-881402:
🌍 +31 (0)85 400 5588:

Hur får man ett spanskt telefonnummer?

Publicerad i Internationellt

Med cirka 47 miljoner konsumenter och 60 miljoner turister varje år är Spanien en oemotståndlig marknad för internationella entreprenörer som du. Sist men inte minst, framgång i Spanien öppnar dörrarna till välstånd i Latinamerika - en svindlande stor marknad.
Så hur går du tillväga för att erövra den spanska marknaden? Spanjorerna köper gärna produkter och tjänster från företag i sitt eget land och om möjligt i samma region. Men du vet att en lokal anläggning kräver de nödvändiga investeringarna (hyra, lokala anställda, den ökända spanska byråkratin) som kan bromsa upp ditt äventyr avsevärt. Eller finns det en gyllene mellanväg - ett språngbräda till din fysiska närvaro i Spanien?


Virtuella telefonnummer i Spanien


Du visste redan att du kunde sälja platsoberoende tack vare en webbplats. I en kultur som värdesätter personlig kontakt är ett telefonnummer oumbärligt. Lyckligtvis, med en webbplats och ett spanskt telefonnummer är det fullt möjligt att skapa ett virtuellt kontor i Spanien.
Ditt företag behöver inte vara lokaliserat i Spanien för att äga ett telefonnummer. Belfabriek är din specialist på virtuella telefonnummer, som ansluter till vilken telefon som helst. Hos oss gör du ett val bland olika spanska telefonnummer och du ställer in var telefonen så småningom ska ringa. Denna omdirigering från det virtuella till slutdestinationsnumret sker extremt snabbt och utan kvalitetsförlust.


Pratar du spanska?


Det är mycket bra att ha ett virtuellt spanskt telefonnummer, men kom ihåg att de flesta spanjorer knappt talar några främmande språk. Situationen nedanför Pyrenéerna är mycket annorlunda än den i till exempel Skandinavien, där de flesta som ringer skulle kunna prata engelska.


Nej, i Spanien kommer de som ringer att förvänta sig telefontjänst på flytande spanska. Om du vill vidarekoppla samtal till ditt kontor behöver du spansktalande personal där också. Lyckligtvis börjar fler och fler européer lära sig spanska. Så det kanske inte är så stora problem att hitta spansktalande personal.


Om du räknar med att hantera ett stort antal samtal skulle ett annat alternativ vara att anlita ett spansktalande callcenter. Spanska företag gillar att lägga ut till prisvärda callcenter i Latinamerika. Till exempel finns Atento som är verksamt i bland annat Peru och Colombia. Eller Konecta som har callcenteragenter redo och väntar i bland annat Mexiko.


Typer av spanska telefonnummer


Med ett spanskt telefonnummer visar du din marknadsnärhet och sänker tröskeln för dina uppringare. Men vilket nummer ska man välja? Som i många europeiska länder hittar du i Spanien telefonnummer med lokal eller nationell karaktär, billiga för uppringare eller ganska dyra. När du väljer ett spanskt nummer måste du ta hänsyn till alla möjliga faktorer: vilken marknad du vill vända dig till, hur hög eller låg ringtröskeln ska vara, om du främst ska lämna information eller om du ska göra en försäljning. Ta en titt på de tillgängliga typerna nedan och registrera ditt spanska nummer idag.


Lokala eller geografiska nummer


Vill du ha ett nummer i Madrid, Barcelona eller Sevilla? Om du gör affärer mycket lokalt eller vill få sympati från lokala marknader, är ett geografiskt nummer i Spanien idealiskt. Dina uppringare kommer att betala liten eller till och med ingen avgift hos vissa leverantörer, vilket ger lokala kunder en extra anledning att ringa dig snarare än en konkurrent med ett dyrare nummer.I princip kan vi registrera lokala telefonnummer till alla spanska städer åt dig.Avgiftsfritt för den som ringer: 900-nummer


I Spanien börjar avgiftsfria nummer med prefixet 900. De kan nås gratis från både fasta telefoner och mobiltelefoner. Genom att ta hand om kostnaderna finns det ingen barriär för dina uppringare.


900-numren är inte knutna till en specifik region, så de kommer att tilltala uppringare över hela landet. Om du vill fokusera på en viss region, blockera uppringare utanför den regionen. Vårt telefonsystem låter dig finslipa den målmarknad som är mest intressant för dig.
Avgiftsfria telefonnummer används ofta som förlustledare, där du kan betala för samtalet, men det finns nästan alltid en förfrågan om offert, försäljning, donation eller reservation. Taxiföretag, biljettförsäljare och till och med advokater med en no-cure-no-pay-strategi använder dessa siffror.


Delade kostnader: 901 nummer


Om du vill ha ett nummer med rikstäckande dragningskraft så har du valet mellan nummer som är gratis för uppringare (se ovan) eller nummer som debiteras. Inom den senare kategorin är 901-nummer billigast för uppringare. De delar på kostnaderna med dig, varför de är låga. Statliga myndigheter gillar att använda den här typen av servicenummer, vilket ger dem en solid image.


Uppringare betalar: 902-nummer


Numren med prefixet 902 är också nationella servicenummer. Skillnaden med 901-nummer är att med 902-nummer betalar den som ringer kostnaderna. För samtal från fasta telefoner är priset cirka 0,10 € per minut. Mobiluppringare bör vara försiktiga, eftersom 902-nummer inte ingår i alla samtalspaket. För dem kan ett 5-minuterssamtal kosta 3,00 €.


Användbara extrafunktioner


De viktigaste skillnaderna mellan dessa spanska siffror visas ovan. När det gäller service och extrafunktioner är de alla lika. Och det är just de extrafunktionerna som gör det så intressant att registrera ditt spanska telefonnummer hos Belfabriek.


Eftersom de virtuella numren körs på vårt interaktiva röstsvarssystem (IVR) kan vi hänga alla typer av avancerade funktioner på det. Du har förmodligen hanterat en IVR tidigare: det är datorsystemet som presenterar en valmeny och bearbetar dina tangenttryckningar. Belfabriek erbjuder alla sina kunder maximal tillgång till dessa funktioner. På så sätt ställer du in ditt spanska telefonnummer på ett sådant sätt att samtalsupplevelsen för dina kunder blir optimal. Alla dessa (och många andra) funktioner kan aktiveras gratis och ändras utan begränsning.

Om ditt spanska nummer är tillfälligt upptaget kan du automatiskt parkera uppringare en stund med den här funktionen. I ankomstordning förs de över till tillgängliga medarbetare.


Urvalsmeny"Ring 1 for... Dial 2 for...." Tack vare alternativen i en rullgardinsmeny behöver du inte längre en operatör. För istället dirigeras dina uppringare till rätt avdelning, baserat på anledningen till att de ringer. Resultatet på din avdelning? Lugn, eftersom det är färre överföringar mellan dem.


Digital telefonsvarareVad ska de som ringer göra om kön är för lång eller om de ringer efter stängningstid? Det vore synd om de sedan gick till konkurrenten. Med den digitala telefonsvararen ger du dem möjligheten att prata med dig. Du får dessa meddelanden som e-postmeddelanden i din inkorg, så att du kan lyssna på dem direkt och vidta åtgärder.


Samtalsinspelning


En av de unika funktionerna som Belfabriek erbjuder gratis är samtalsinspelning. Aktivera det här alternativet för att spara alla dina konversationer i form av ljudinspelningar. Lyssna på dem när du vill. Perfekt för att utbilda dina anställda, men också viktigt för företag som behöver spara konversationer för juridiska ändamål.Alla ovanstående funktioner låter dig spela in meddelandetexter. Det säger sig självt att dessa ska vara på flytande spanska. Att anställa en spansk rösttalang kan därför vara en smart investering; det kommer att få dig att se professionell ut och ge dina kunder ett trevligt välkomnande.


Registrera ditt spanska telefonnummer nu


Registrera ett telefonnummer i Spanien? Belfabriek kommer att ha ditt spanska telefonnummer registrerat på nolltid. I nummerbutiken kan du se vilka lokala nummer, avgiftsfria nummer, 901-nummer och 902-nummer som är gratis i Spanien för tillfället. Vi sköter registreringen och uppkopplingen. Detta kommer att spara dig mycket byråkratiskt krångel och ditt spanska nummer kommer att vara aktivt inom några dagar.
Om du inte ser det valda numret, eller om du har
eventuella frågor, vänligen kontakta vår kundtjänst via telefon, e-post eller kontakt
form. Vår engelsktalande, tyska, spanska och holländska kundtjänst kommer att vara
svarar gärna på dem.

Inget åtagande.
Inget kort krävs.
Allt ingår.

Fyll i formuläret nedan så kommer din tjänst att installeras inom några minuter.

Nöjda telefonikunder från Belfabriek: