Registrera dina egna 010/020- och lokala nummer direkt online!

Sverige:020-0439510
Internationellt:+3170-3111050

Hur får man ett tyskt telefonnummer?

Publicerad i Internationellt

Den tyska marknaden är lockande för entreprenörer av alla slag. länder.

Om din produkt eller tjänst redan är framgångsrik i Sverige är det troligt att du vill skala upp den. Och vilket bättre europeiskt land för att göra detta än i Tyskland? Tyskland är ett välmående land med över 80 miljoner människor. invånare och en BNP på 3,8 biljoner. Bara de råa siffrorna är övertygande. att Tyskland bör vara ditt förstahandsval när du expanderar internationellt.

Om din produkt eller tjänst lyckas i Tyskland är det bara ett litet steg till att även ta sig an Österrike och de tysktalande delarna av Schweiz, vilket ger ännu mer mer potential. Men hur kan du göra framgångsrika affärer i Tyskland? marknaden? En av de saker som tycks vara oumbärliga för detta är en tysk servicenummer eller ett lokalt telefonnummer. Men hur fungerar det att ansöka om ett sådant nummer i Tyskland? Vilka är kraven och vad måste du göra? Vi ska förklara det för dig i den här artikeln.

Vilka typer av tyska telefonnummer finns det? I Tyskland utfärdas telefonnummer av en statlig myndighet precis som i många andra europeiska länder. I Tyskland är det Bundesnetzagentur (den federala nätverksmyndigheten).

Detta organ bestämmer vilka nummertyper och vilka nummer som är tillgängliga, vad de får användas till och vilka krav som ställs på användningen. uppfylla. Bundesnetzagentur är också i slutändan den som tilldelar tjänsten. nummer.

Avgiftsfria 0800-nummer

Precis som USA och många andra europeiska länder har Tyskland också har även Tyskland så kallade gratisnummer, det vill säga nummer som man kan ringa upp utan kostnad. (avgiftsfritt).

I Sverige är det nummer som används för detta ändamål 020. I Tyskland är numret för detta ändamål 0800. Dessa nummer registreras individuellt. Du kan registrera Tyska 0800-nummer via Belfabriek. Du behöver inte ha ett tyskt företag adress för att göra detta. Så även om du ännu inte är fysiskt närvarande i Tyskland kan du kan du redan registrera denna typ av telefonnummer online.

Nationella 032-nummer för företag

I Tyskland används 032-nummer som icke-regionala företagstelefoner. nummer. De är jämförbara med det svenska 010-telefonnumret.

Samtal till dessa nummer kostar lika mycket som samtal till ett vanligt regionalt fast telefonnummer.

Ett 032-nummer väljs ofta eftersom dessa nummer ligger nära liknar lokala telefonnummer.

Exempelvis liknar 032-telefonnumret 030 Berlin prefix telefon. nummer.

Lokala nummer (observera att lokal fysisk adress krävs) Förutom servicenummer i Tyskland kan du också registrera följande nummer lokala nummer i de mest populära städerna i Tyskland. Till exempel Aachen (0241), Berlin (030), Dortmund (0231), Essen (0201), Frankfurt (069), Hamburg (040), Köln (0221), Koblenz (0261), Leipzig (0341), Mannheim (0621), München (089), Nürnberg (0911) och Stuttgart (0711).

Krav på tyska lokala nummeransökningar

Att ansöka om ett telefonnummer i Tyskland är ganska enkelt. Alla nummertyperna som anges kan ansökas av både företag och privatpersoner. För att få ett lokalt nummer måste du dock ha en adress i den önskade staden eller region. Och tillsammans med bevis på denna företagsadress och ett utdrag ("Auszug" eller "Mitgliederbescheinigung") från den tyska handelskammaren (Deutscher Industrie-und Handelskammertag).

På grund av dessa krav kan det vara mer lättillgängligt att välja ett nationellt 032-nummer. Eller å andra sidan ett 0800 servicenummer.

Om du till exempel är ett svenskt företag utan fysisk adress i Tyskland, kan vi inte hjälpa dig att köpa ett lokalt Berlin 030-telefonnummer.

Eller om ditt företags huvudkontor ligger i Hamburg, men du vill registrera ett 069 Frankfurtnummer. telefonnummer i Frankfurt, är det inte heller möjligt. I det här fallet skulle vi vara hjälpa dig att skaffa ett virtuellt 040-nummer som tillhör staden Hamburg.

Registrera ditt eget virtuella tyska telefonnummer Oavsett om du vill registrera ett telefonnummer i Tyskland eller i ett annat land, hos Belfabriek kan du enkelt sköta ansökan online. Vi tar bort all huvudvärk med att hantera tyska myndigheter. I vår tyska nummerbutik hittar du en exempelförteckning över följande nummer. tillgängliga nummer. Ser du ett lämpligt nummer i listan? Då kan du beställa ditt eget tyska servicenummer från oss redan i dag.

Om du inte ser något nummer som passar dig, eller om du har frågor kan du kontakta vår kundtjänst via telefon, e-post eller kontakt formulär. Vår engelsk-, tysk-, spansk- och nederländsktalande kundtjänst kommer att vara gärna svara på dem.

Bonus: tips för att lyckas på den tyska marknaden med ett särskilt tyskt telefonnummer. När du gör affärer över gränsen ska du tänka på följande att det krävs rätt inställning för att göra affärer i Tyskland. Du måste fokusera helt och hållet på din tyska filial för att uppnå maximala resultat. Det inkluderar att anpassa sig till tyska seder och bruk. Nedan ger vi dig några tips från företagare som redan är verksamma i Tyskland.

Skilj på arbete och privatliv

I Tyskland tar man arbetet på så stort allvar att det är strängt reglerat. strikt separerat från privatlivet. Även om du är genuint intresserad av ett företag är det en dålig idé att fråga om hans fru eller barn. Tilltala aldrig tyska affärsmöjligheter med det informella "Du". En konsekvens av den strikta åtskillnaden mellan affärer och privatliv är följande privatlivet är det sätt på vilket människor tilltalar varandra. När man gör affärer i När man gör affärer i det mer avslappnade Nederländerna är det inte fel att tilltala en affärsrespektive kund på ett informellt sätt. I Tyskland däremot gör man inte detta. Du bör alltid tilltala tyska potentiella kunder med "Sie" (formellt du).

Detta kan vara särskilt svårt att vänja sig vid, till exempel för personer med engelska som modersmål, eftersom denna distinktion egentligen inte existerar i det engelska språket. I andra språk, inklusive tyska, kan det vara viktigt att använda rätt tilltalsform för att ett mycket bättre intryck.

Lär dig språket

Grundläggande tyska kan fungera bra på semestern, men det räcker inte. när man gör affärer. För att förhandla och umgås på tyska krävs goda kunskaper i språket. Investera därför i en språkkurs. Tyska är inte det lättaste språket att lära sig, men det är inte heller någon raketforskning. Se till att du har ett tyskt affärsutseende Självklart är du stolt över dina rötter, och det är okej att visa upp. det. Men för att göra affärer framgångsrikt i Tyskland behöver du helst ha följande registrera ett tyskt GmbH. Detta är en typ av bolagisering. GmbH står för Gesellschaft mit beschränkter Haftung (företag med beskr. med begränsat ansvar). GmbH är motsvarigheten till "Ltd." som används i Storbritannien.

Entreprenörer som vill vända sig till hela Tyskland skulle att registrera antingen ett 0800 servicenummer eller ett 032 nationellt nummer. telefonnummer. Ett 040-telefonnummer för Hamburg skulle till exempel se ut på följande sätt för en kundkrets i München och vice versa.

0800- och 032-nummer är dock inte bara regionalt oberoende, vilket gör att från hela Tyskland känner sig tilltalade, utan de inger även förtroende och ger en positiv känsla av att utstrålar professionalism.

Många extrafunktioner

En av anledningarna till att företagare väljer Belfabriek som leverantör av servicenummer är det faktum att de får tillgång till ett stort utbud av antal extrafunktioner. Eftersom den underliggande plattformen, Interactive Voice Reponse system (IVR), är densamma för alla utländska nummer, kan nummerägare med Belfabriek tyska nummer kan också dra nytta av funktioner som t.ex: Välkomstmeddelande.

Lämna ett bra första intryck med den här funktionen. Välkommen dina uppringare under kontorstid med en välkomsttext och efter öppettiderna. med ett meddelande som informerar den som ringer om att företaget är stängt och när det är stängt tider de kan ringa igen.

Kö Är alla dina anställda på ett samtal? Den här funktionen placerar uppringare i den väntande kön. Om det går för lång tid kan du välja att att koppla vidare till ett annat nummer eller ge dem möjlighet att lämna ett meddelande. meddelande.

Digital telefonsvarare

Aktivera den här funktionen för att få de som ringer att lämna ett meddelande när den är mycket upptaget eller efter arbetstid. Du kommer omedelbart att få en ljudinspelning. via e-post. På så sätt kan du vidta omedelbara åtgärder vid behov.

Meny för val

Med hjälp av valmenyn blir manuell överföring av samtal en sak för dig. det förflutna. Fråga dina uppringare vad de vill ha svar på med hjälp av en inspelad meddelande och ge dem sedan valmöjligheter. De som ringer ansluter sig själva med hjälp av telefonen knappar.

Inspelning av samtal

Gör det möjligt att spela in varje telefonsamtal med din tyska samtalsdeltagare, vilket är idealiskt för kvalitetskontroll och för att fastställa utbildningsmål.

Statistik i realtid

Alla nummerägare får också tillgång till omfattande samtals statistik. Du kan till exempel se från vilka regioner dina tyska uppringare kommer. kommer och hur lång tid samtalen tar. På grundval av denna statistik kan du göra viktiga beslut när det gäller personalens användning och ytterligare funktioner.

Det bästa av allt är att dessa funktioner och många fler, se den fullständiga översikten, ingår gratis för varje Belfabriekskund.

Bonus: tips för att lyckas på den tyska marknaden med ett särskilt tyskt telefonnummer

När du gör affärer över gränsen ska du tänka på följande att det krävs rätt inställning för att göra affärer i Tyskland. Du måste fokusera helt och hållet på din tyska filial för att uppnå maximala resultat. Det inkluderar att anpassa sig till tyska seder och bruk. Nedan ger vi dig några tips från företagare som redan är verksamma i Tyskland.

Skilj på arbete och privatliv

I Tyskland tar man arbetet på så stort allvar att det är strängt reglerat. strikt separerat från privatlivet. Även om du är genuint intresserad av ett företag är det en dålig idé att fråga om hans fru eller barn. Tilltala aldrig tyska affärsmöjligheter med det informella "Du". En konsekvens av den strikta åtskillnaden mellan affärer och privatliv är följande privatlivet är det sätt på vilket människor tilltalar varandra. När man gör affärer i När man gör affärer i det mer avslappnade Nederländerna är det inte fel att tilltala en affärsrespektive kund på ett informellt sätt. I Tyskland däremot gör man inte detta. Du bör alltid tilltala tyska potentiella kunder med "Sie" (formellt du).

Detta kan vara särskilt svårt att vänja sig vid, till exempel för personer med engelska som modersmål, eftersom denna distinktion egentligen inte existerar i det engelska språket. I andra språk, inklusive tyska, kan det vara viktigt att använda rätt tilltalsform för att ett mycket bättre intryck.

Lär dig språket

Grundläggande tyska kan fungera bra på semestern, men det räcker inte. när man gör affärer. För att förhandla och umgås på tyska krävs goda kunskaper i språket. Investera därför i en språkkurs. Tyska är inte det lättaste språket att lära sig, men det är inte heller någon raketforskning.

Se till att du har ett tyskt affärsutseende Självklart är du stolt över dina rötter, och det är okej att visa upp. det. Men för att göra affärer framgångsrikt i Tyskland behöver du helst ha följande registrera ett tyskt GmbH. Detta är en typ av bolagisering. GmbH står för Gesellschaft mit beschränkter Haftung (företag med beskr. med begränsat ansvar). GmbH är motsvarigheten till AB. Entreprenörer som vill vända sig till hela Tyskland skulle att registrera antingen ett 0800 servicenummer eller ett 032 nationellt nummer. telefonnummer. Ett 040-telefonnummer för Hamburg skulle till exempel se ut på följande sätt för en kundkrets i München och vice versa.

0800- och 032-nummer är dock inte bara regionalt oberoende, vilket gör att från hela Tyskland känner sig tilltalade, utan de inger även förtroende och ger en positiv känsla av att utstrålar professionalism.

Många extrafunktioner

En av anledningarna till att företagare väljer Belfabriek som leverantör av servicenummer är det faktum att de får tillgång till ett stort utbud av antal extrafunktioner. Eftersom den underliggande plattformen, Interactive Voice Reponse system (IVR), är densamma för alla utländska nummer, kan nummerägare med Belfabriek tyska nummer kan också dra nytta av funktioner som t.ex:

Välkomstmeddelande

Lämna ett bra första intryck med den här funktionen. Välkommen dina uppringare under kontorstid med en välkomsttext och efter öppettiderna. med ett meddelande som informerar den som ringer om att företaget är stängt och när det är stängt. tider de kan ringa igen.

Är alla dina anställda på ett samtal? Den här funktionen placerar uppringare i den väntande kön. Om det går för lång tid kan du välja att att koppla vidare till ett annat nummer eller ge dem möjlighet att lämna ett meddelande. meddelande.

Digital telefonsvarare

Aktivera den här funktionen för att få de som ringer att lämna ett meddelande när den är mycket upptaget eller efter arbetstid. Du kommer omedelbart att få en ljudinspelning. via e-post. På så sätt kan du vidta omedelbara åtgärder vid behov.

Meny för val

Med hjälp av valmenyn blir manuell överföring av samtal en sak för dig. det förflutna. Fråga dina uppringare vad de vill ha svar på med hjälp av en inspelad meddelande och ge dem sedan valmöjligheter. De som ringer ansluter sig själva med hjälp av telefonen knappar.

Inspelning av samtal

Gör det möjligt att spela in varje telefonsamtal med din tyska samtalsdeltagare, vilket är idealiskt för kvalitetskontroll och för att fastställa utbildningsmål.

Statistik i realtid

Alla nummerägare får också tillgång till omfattande samtals statistik. Du kan till exempel se från vilka regioner dina tyska uppringare kommer. kommer och hur lång tid samtalen tar. På grundval av denna statistik kan du göra viktiga beslut när det gäller personalens användning och ytterligare funktioner.

Det bästa av allt är att dessa funktioner och många fler, se den fullständiga översikten, ingår gratis för varje Belfabriekskund.

Registrera ditt tyska telefonnummer nu

Som du kan se, när man på allvar angriper en så stor marknad är det viktigt att ha alla detaljer i perfekt ordning. Mer än en detalj är ett telefonnummer en kommunikationskanal som du svarar på dina frågor. frågor, skapar goodwill, genererar leads och gör direkta eller indirekta försäljningsresultat. Om endast det bästa räcker för dig har du kommit till rätt ställe. Registrera ditt professionella tyska telefonnummer idag och inom några dagar kommer du att dra nytta av din internationella räckvidd och de många extrafunktioner som vårt molnbaserade telefonsystem erbjuder.

Relaterade artiklar:

Belfabriek Telefonanläggning

Det mest omfattande telefonsystemet finns tillgängligt. Från molnet. Fungerar med alla dina enheter: fast telefon, mobil, hem eller företag.

Skrivbordstelefon

En förkonfigurerad enhet för en plug 'n' play-upplevelse

Softphone

Ta emot och ringa företagssamtal på dina befintliga mobiltelefoner.

Webbgränssnitt

Hantera alla nummer och anslutningar online

Mobila appar

Ange att du är tillgänglig eller inte tillgänglig för att ta emot telefonsamtal.

Fast nummer på mobilen

Dina samtal direkt till din mobiltelefon

Prova gratis

Nöjda telefonikunder från Belfabriek: