Registrera dina egna 010/020- och lokala nummer direkt online!

Sverige 020-881402:
🌍 +31 (0)85 400 5588:

Hur man får ett 020 telefonnummer

Publicerad i Telefonnummer för kundtjänst

Vad är ett 020-nummer?

Ett 020-nummer är ett servicenummer som alltid är gratis för den som ringer, så länge samtalet sker från en fast telefon. Ägaren av numret betalar samtalsavgifterna.
Vissa mobiloperatörer tar ut extra avgifter inte bara av nummerägaren utan även av den som ringer, vilket ibland ger intryck av att dessa nummer inte alltid är gratis.


Varför 020-nummer?

Ett avgiftsfritt nummer är ett kundvänligt, nationellt telefonnummer som ger din verksamhet ett professionellt utseende och en professionell känsla och vittnar om en pålitlig organisation som investerar i sin kundkontakt.

Ett 020 servicenummer används av stora och små företag för många olika ändamål, från kundtjänst till information och försäljning.


Hur mycket kostar 020-telefonnummer?


För uppringare är dessa nummer gratis att ringa som tidigare nämnts. För företag som registrerar avgiftsfria telefonnummer varierar priserna mellan olika leverantörer. Problemet på den nuvarande marknaden för företagstelefoni är att prissättningen i allmänhet inte är transparent. Vissa leverantörer erbjuder dessa telefonnummer för bara några få euro per månad.

Men då blir du lurad för varje funktion, även för de grundläggande nödvändiga funktionerna. Vissa leverantörer tar till exempel gärna ut en extra månadsavgift för att vidarebefordra ett avgiftsfritt telefonnummer till ett annat telefonnummer, t.ex. ditt fasta nummer eller mobilnummer. Eller så tar de ut en extra avgift för att aktivera extrafunktioner som samtalsinspelning, inställning av en telefonmeny eller en kö för uppringare.

Här på Belfabriek är vi inte förtjusta i dessa metoder och vi gillar att hålla det enkelt: en fast avgift på 45 euro per månad, allt ingår, inga dolda avgifter eller tilläggsavgifter.

När du ser ett erbjudande som är för bra för att vara sant finns det oftast en hake.

Andra leverantörer gillar också att ta mer betalt för lätt att komma ihåg telefonnummer. Hos Belfabriek behandlas alla telefonnummer lika. Om du hittar ditt idealiska telefonnummer kommer du inte att debiteras mer för det.

Vad används avgiftsfria telefonnummer till?

Avgiftsfria telefonnummer används främst för företag där det är av största vikt att samla in leads. Till exempel för advokater. Att betala räkningen för samtal är en självklarhet för en advokat med tanke på kundens livstidsvärde. Andra branscher som ofta använder 020-telefonnummer är pizzerior och taxibilar.


Kan man ringa 020-nummer från utlandet?


Ja och nej. De flesta 020-telefonnummer kan ringa från utlandet, helt enkelt genom att ta bort nollan framför tvåan och lägga till ett landsprefix (004620). Men i nästan alla fall upphör samtalet att vara gratis. Den gällande taxan beror på telekomleverantör och plats.

Vissa 020-telefonnummer är inte alls nåbara från utlandet.

På Belfabriek erbjuder vi avgiftsfria telefonnummer för de flesta europeiska länder, Storbritannien och USA.

Hur fungerar det?

Ett servicenummer är ett virtuellt nummer som vidarebefordras till ett eller flera vanliga telefonnummer. Dessa nummer kallas också destinationsnummer och tillhandahålls av dig. Numren kan ändras när som helst.

De som ringer till ett 020-tjänstenummer kopplas av växeln till det destinationsnummer som du har angett. Detta kan vara din hem- eller kontorstelefon, men även din mobiltelefon. För det sistnämnda tar telefonbolagen extra betalt.

Även när du ringer från ett mobilnummer till ett 020 servicenummer tar telefonbolagen ut extra avgifter. Belfabriek erbjuder därför nummerägare möjligheten att blockera samtal från mobilnummer.


Lätt att komma ihåg

För att göra det ännu lättare för dina kunder att komma ihåg ditt 020-nummer kan du välja ett trevligt nummer som 020 - 20 20 20 24.


Extras

Du kan få samma många extrafunktioner med ditt servicenummer som även finns för andra nummer, t.ex. statistik i realtid, digital telefonsvarare, en valmeny eller andra flexibla system för vidarekoppling av samtal, t.ex. ett virtuellt callcenter. Alla dessa extrafunktioner ingår i din Belfabriek-prenumeration.


Varför Belfabriek?

Sedan 1999 har Belfabriek varit det enda telefonbolaget i Europa som fokuserar på publicering och aktivering av 020-nummer. Med vårt abonnemang ingår alla möjliga funktioner och kostnaderna är tydliga och välorganiserade; ett abonnemang utan överraskningar!


Reservera ditt nummer idag

Numren delas ut enligt principen "först till kvarn". Så vänta inte för länge och beställ ditt eget servicenummer i vår nummerbutik redan idag!

Hur små företag gynnas av 020-nummer

Det allmänna antagandet är att avgiftsfria nummer (020) främst används av stora organisationer. De har trots allt en budget som täcker sina kunders samtalskostnader, tror vi. Men är det ett logiskt antagande?

Det visar sig att det också finns många småföretagare som framgångsrikt investerar i ett 020-nummer. Vi ska ta en titt på de specifika fördelarna med 020-nummer för företag som ditt.


Fördel 1: Var tillgänglig

En av de fördelar som 020-nummer har jämfört med andra nummer är att de är gratis för uppringare. Detta sänker tröskeln för dem att lyfta luren. Även om de inte ringer direkt till dig skickar 020-numret ett tydligt budskap. Potentiella kunder är mer benägna att vilja ringa dig än företag med ett betalt telefonnummer.


Upp till 25 % mer respons

Ett servicenummer ser mycket mer professionellt ut och det uppmuntrar dina (potentiella) kunder att ringa dig. Du kan förvänta dig en 25 % högre svarsfrekvens i dina marknadsföringskampanjer.

Fördel 2: Förbättra kundupplevelsen

Med ett avgiftsfritt nummer kan potentiella kunder ringa dig gratis och ställa frågor innan de gör ett köp. På så sätt kan de lära känna dig utan några förpliktelser. En bra upplevelse före köpet ökar förtroendet för tjänsten efter köpet, och det kan ha en positiv inverkan på köpbeslutet. Kort sagt: med ett 020-nummer blir kundupplevelsen mycket bättre.


Fördel 3: Det avgiftsfria numret växer med dig

Antalet uppringare spelar ingen roll med ett avgiftsfritt nummer. Den fasta månadsavgiften förblir densamma, så du håller kostnaderna väl under kontroll. En valmeny, en kö och röstmail ser till att alla samtal hanteras perfekt.

Fördel 4: Platsoberoende

Små företag arbetar logiskt sett med en mindre personalstyrka. Den flexibilitet som ett servicenummer medför är därför mycket välkommen; på ett ögonblick ändrar du det telefonnummer som dina uppringare vidarekopplas till. Och när ditt företag växer eller flyttar till en ny plats kan du helt enkelt ta med dig ditt servicenummer.


Fördel 5: Distinktion

Alla företag har ett telefonnummer, men hur många små företag kan säga att de har ett "avgiftsfritt nummer"? I tider när företag måste kämpa för att locka och behålla kunder kan en detalj som ett 020-servicenummer göra hela skillnaden. Du kommer att skilja dig positivt från företag som har ett lokalt nummer eller ett nummer med överpris, som de som ringer måste betala för.

Fördel 6: Nationell attraktionskraft

Ett lokalt nummer kan avskräcka kunder utanför regionen från att ringa dig. Med ett servicenummer är det inte möjligt att spåra var du befinner dig. Och även om kunderna skulle få veta det, har ett 020-nummer en rikstäckande dragningskraft. Eftersom du kan bestämma slutdestinationen för detta nummer är det inga problem att flytta eller överföra till en annan telefon. På så sätt behöver du aldrig byta nummer igen.


Fördel 7: Kristallklara förbindelser

Vi förstår hur viktigt det är att ha en oklanderlig kontakt med dina kunder. Därför har vi gjort stora investeringar i infrastrukturen bakom våra servicenummer. Tack vare de banbrytande telefonlinjerna från Belfabriken är telefonförbindelserna kristallklara och störningsfria. Detta låter som en självklarhet, men det är inte alla leverantörer som kan uppfylla detta grundläggande behov.


Fördel 8: Gratis extrafunktioner

Hos Belfabriek behöver du inte be om en offert. Varför inte? Därför att alla kunder betalar samma belopp hos oss. De har alla ett stort paket med användbara verktyg och tillägg som andra leverantörer gärna begär höga belopp för. Eftersom vi arbetar i stor skala kan vi ge alla möjliga extrafunktioner som gåvor:

- Caller Queue

- Urvalsmeny

- Omfattande samtalsstatistik

- Ta emot röstbrevlåda via e-post

- Ändra destinationsnummer

- Koppla ihop uppringare baserat på postnummer eller riktnummer.


Och mycket mer. Visa alla inkluderade funktioner. De här verktygen kommer verkligen att hjälpa dig att lyfta din företagstelefoni till nästa nivå och lägga till ett lager av professionalism.


Hur väljer jag en leverantör?

Som du kan se finns det många fördelar med 020-nummer. Du kan registrera ett sådant servicenummer hos olika leverantörer. Eftersom du förmodligen kommer att stanna hos samma leverantör under en längre tid måste du göra ett bra val. Om du tar hänsyn till följande saker när du väljer en leverantör för dina kontaktnummer vet du att ditt nummer är i goda händer:

Rykte

Hur länge har den nuvarande leverantören varit verksam? Vilka välkända varumärken har valt att placera sitt servicenummer hos den här leverantören? Känner du andra företagare som har valt den här leverantören? Med referenser från pålitliga parter vet du var du står. Sök också på nätet för att se om det finns några klagomål om en viss leverantör.

Pris

Vad är månadsavgifterna? Finns det några anslutningsavgifter? Hur mycket betalar du per minut när kunderna ringer ditt 020-nummer? Är det möjligt att utesluta irriterande samtalsgivare och på så sätt undvika onödiga kostnader? Se bortom det spektakulära erbjudandet och läs det finstilta.

Funktioner

Ett premiumnummer ser bra ut, men du kan bara få ut det mesta av det med extra funktioner. I samtalsstatistiken kan du se på vilka dagar och tider du har flest uppringare. Du kan då anpassa bemanningen, välkomsttexten och/eller valmenyn därefter. Men hur mycket kostar alla dessa extrafunktioner eller får du dem gratis? Gör lite efterforskningar i förväg för att undvika obehagliga överraskningar när din verksamhet växer snabbt.

Tjänst

Försäljningsargumentet kan vara bra, men är leverantören fortfarande intresserad av dig när du har betalat räkningen? Vissa leverantörer verkar lägga all sin energi på att locka nya kunder. Andra leverantörer är faktiskt skyldiga sina kunder en revolutionerande tjänst. Kan du ringa gratis till din leverantör om du har frågor? Finns det en kunskapsbank online med svar på de vanligaste frågorna?

När du gör din hemläxa får du ut det mesta av din leverantör och ditt servicenummer. En bra leverantör av avgiftsfria nummer investerar ständigt i sina tjänster och använder klagomål och förslag för att betjäna sina kunder ännu bättre.


Har du någonsin funderat på att ansöka om ett servicenummer? Med Belfabrikens attraktivt prissatta, kompletta paket borde frågan inte vara om du kommer att ta ett servicenummer, utan snarare när.

Avgiftsfria telefonnummer i hela Europa, Storbritannien och USA.


Avgiftsfria telefonnummer började (som många affärsinnovationer) i USA 1967. I början var ett avgiftsfritt telefonnummer praktiskt taget bara ett alternativ för stora företag och multinationella företag på grund av de kostnader som var förknippade med AT&T:s monopolställning. År 1984 bröts detta monopol av en domare. I och med konkurrensen minskade kostnaderna för att köpa och driva ett avgiftsfritt telefonnummer avsevärt. I sådan utsträckning att avgiftsfria telefonnummer blev tillgängliga för små och medelstora företag och till och med för enskilda företagare. Storbritannien följde efter och sedan mitten av 1980-talet blev avgiftsfria telefonnummer alltmer populära, både bland företag och konsumenter i den anglosaxiska världen.

Är avgiftsfria telefonnummer även kända utanför USA?

I Sverige är motsvarigheten 020. Även i andra europeiska länder finns det avgiftsfria telefonnummer.

Belgien: 0800-nummer
Tyskland: 0800 telefonnummer
Österrike: 0800 telefonnummer
Frankrike: 0800-nummer (fransmännen kallar också dessa nummer för numéros verts, dvs. gröna nummer).
Finland: 0800 telefonnummer

Italien: 800 telefonnummer (precis som i Frankrike, även kallat numero verde (grönt nummer) eller linea verde (grön linje)).
Polen: 800-nummer
Bulgarien: 0800-nummer (av lokala operatörer kallade Зелен номер (grönt nummer) och/eller Зелена линия (grön linje)).
Irland: 1800 telefonnummer.


Danmark: 80 telefonnummer


Portugal: 800 telefonnummer (precis som de ovannämnda romanska språken, på portugisiska ofta kallat número verde (grönt nummer)).

Norge: 800 telefonnummer


Schweiz: 0800 telefonnummer (Dessa nummer kallas grüne Nummer (tyska) / numéro vert (franska) / numero verde (italienska), som alla betyder "grönt nummer").


Storbritannien: 0808 telefonnummer


Spanien: 900-nummer (observera att Spanien inte följer traditionen att införa ett 0800-nummer för avgiftsfria linjer). I Spanien finns det 800XXXXXXXX-nummer, men de används inte så ofta, och därför erbjuder Belfabriek inte dessa nummer.

Alla ovannämnda avgiftsfria telefonnummer kan köpas hos Belfabriek.


Kan du inte hitta ett telefonnummer som passar dig i vårt urval? Belfabriek vill naturligtvis föregå med gott exempel. Se våra kontaktuppgifter för att få reda på vårt avgiftsfria telefonnummer för ditt land. Ring gärna till oss och låt vår kundtjänst hjälpa dig att hitta och registrera ett idealiskt telefonnummer som är lätt att komma ihåg. Vår kundtjänst talar engelska, spanska, tyska och nederländska.

Inget åtagande.
Inget kort krävs.
Allt ingår.

Fyll i formuläret nedan så kommer din tjänst att installeras inom några minuter.

Nöjda telefonikunder från Belfabriek: