Registrera dina egna 010/020- och lokala nummer direkt online!

Sverige 020-881402:
🌍 +31 (0)85 400 5588:
Zakendoen in België makkelijker met een Belgisch servicenummer (image)

Hur man framgångsrikt tar sig in på den belgiska marknaden

Publicerad i Internationellt

Innehållsförteckning

Wellness, livsmedelsprodukter, prylar och tjänster är alla mycket efterfrågade i Belgien. Även onlinebutiker har en stor tillväxt. Med över 11 miljoner invånare erbjuder denna marknad gott om möjligheter för smarta entreprenörer.

I den här artikeln ger vi dig tips och förslag om hur du gör dina första steg på den belgiska marknaden.

Hur man erövrar Belgien

För företag som redan är verksamma i grannländer som Frankrike, Tyskland och Nederländerna är den belgiska marknaden oemotståndlig. De många likheter och möjligheter som Belgien erbjuder gör det logiskt att expandera till detta land.

För att lyckas göra affärer här är det dock viktigt att ta hänsyn till vissa kulturella skillnader mellan Belgien och andra länder. Det skulle trots allt vara synd om dessa oskrivna regler skulle motverka dig när du förhandlar.

Följande tips hjälper dig att göra affärer i Belgien.

- Få deras förtroende

Innan du försöker prata med en belgare måste du vinna hans eller hennes förtroende. Detta gäller särskilt den flamländska delen av befolkningen. Folk kan vara försiktiga och tveksamma i början, så varför inte ta sig tid att lära känna varandra på en bra restaurang? Du kommer att växa till att älska detta tillvägagångssätt. Det är trots allt lättare att skapa ett win-win-förhållande med en affärspartner som du känner, gillar och litar på.

- Ha tålamod
Förtroende tar tid att bygga upp, och tid kräver tålamod. Förvänta dig inte att belgarna ska fatta ett beslut i slutet av ett affärsmöte. Ofta behöver de lite tid för att tänka igenom saker och ting, vilket kan vara ett verkligt tålamodstest för hårdföra affärsmän. Allt vi kan säga är att bekämpa lusten att prata siffror. En bra tumregel är att skjuta upp avslutet tills din belgiska partner visar att han eller hon är redo för det.

- Var blygsam

Om du marknadsför din produkt eller tjänst alltför entusiastiskt kan belgarna betrakta dig som aggressiv eller till och med arrogant. Å andra sidan, eftersom belgarna älskar självspott och att sätta saker och ting i perspektiv, gör du klokt i att öva upp dessa egenskaper. Genom att vara blygsam kommer du att uppnå mycket mer än om du motsvarar den stereotyp som kan finnas för din egen nationalitet.

- Tala språket

Se till att du vet vilket språk din affärspartner talar. Även om ni kanske har mejlat eller ringt varandra på engelska kan några ord på din partners modersmål vara en bra isbrytare. Var försiktig med att göra antaganden: det finns franskspråkiga (vallonska) personer med flamländska efternamn och det finns flamländska personer med franskspråkiga efternamn. Och så finns det en tyskspråkig minoritet. När du är osäker, fråga bara.

Ge en belgisk bild

Oavsett vilket land du och din organisation ursprungligen kommer från är ni förmodligen stolta över era rötter. Men för att ta sig in på allvar på den belgiska marknaden krävs en lokal filial. Det kan vara en fysisk butik eller ett kontor, men det kan lika gärna vara en virtuell närvaro. Att starta ett belgiskt företag kan ha betydande skattefördelar.

En belgisk adress är inte komplett utan ett belgiskt telefonnummer, så att dina kunder och affärspartners inte behöver betala internationella samtalsavgifter. CallFactory gör det enkelt för dig att skaffa ett eget belgiskt telefonnummer - oavsett om det är ett gratisnummer eller ett premiumnummer.

Ett belgiskt servicenummer ger ditt företag ett nationellt inflytande eftersom det inte är bundet till en viss region. Ett sådant nummer kommer alltså att tilltala både den flamländska och den vallonska marknaden.

Förutom att du ger en belgisk bild ger du ett professionellt intryck, vilket är viktigt i ett samhälle som bygger på förtroende.
Hur man erbjuder bästa möjliga kundservice

Företagare som bedriver verksamhet utomlands vill gärna registrera ett företagsnummer via CallFactory. Ett viktigt skäl till detta är vårt interaktiva röstsvarssystem (IVR), som ger dem fullständig kontroll (även på distans) över hur deras kunder upplever sina samtal.

Låt oss ta en titt på de extrafunktioner som följer med ett belgiskt Freephone- eller Premium-rate-nummer.

- Förinspelade meddelanden

Gör ett bra första intryck på dina belgiska besökare. Välkomna dem under kontorstid med ett välkomstmeddelande eller utanför kontorstid med ett förinspelat meddelande.

- Samtalskö

När du upplever en samtalstopp och alla dina agenter är upptagna placerar den här funktionen de som ringer i en kö. De kopplas sedan i turordning till de agenter som blir lediga. En avslappnande melodi och ett intermittent meddelande om köens längd kommer att hålla dina samtalsdeltagare nöjda.

- Voice2email

När samtalskön är för lång eller när en belgisk kund ringer utanför öppettiderna kan man med hjälp av Voice2email lämna ett meddelande. Inspelningen av meddelandet skickas till din e-postadress, så att du kan vidta omedelbara åtgärder om det behövs.

- Virtuell receptionist

Naturligtvis vill du erbjuda dina uppringare valet mellan en nederländsk och en fransk språktjänst. Med en virtuell receptionist kan de välja vilken agent eller avdelning de vill tala med. Med en virtuell receptionist kan du spara på kostnaderna för en eller flera receptionister.

- Inspelning av samtal
Med funktionen för samtalsinspelning kan du spela in varje samtal som kommer in via ditt belgiska företagstelefonnummer. Tack vare samtalsinspelning kan du kontrollera kvaliteten på din tjänst och sätta upp nya utbildningsmål.

Förutom dessa extrafunktioner ger CallFactory dig tillgång till detaljerad samtalsstatistik. På din online-instrumentpanel, som kallas My CallFactory, kan du se vilka regioner i landet som folk ringer från, hur länge samtalen varar och hur långa samtalsköerna är. Denna statistik visas i realtid, vilket innebär att du kan förutse trender och vidta omedelbara åtgärder.
Ta emot ditt belgiska företagsnummer nu

Om du menar allvar med att göra affärer i Belgien vill du förstås ha ett belgiskt servicenummer, oavsett om det är ett Premium-nummer som debiterar samtalsdeltagare eller ett Freephone-nummer som låter dina samtalsdeltagare ansluta gratis. CallFactory erbjuder en unik uppsättning kostnadsfria extrafunktioner för att konfigurera ditt telefonnummer och hjälper dig att vinna förtroende och sympati hos dina belgiska affärspartners och kunder.

Vår vänliga personal står redo att hjälpa dig att skapa ditt nummer.

Om du har frågor om belgiska servicenummer eller vill registrera ditt eget belgiska telefonnummer, tveka inte att kontakta oss. Använd chattfönstret längst ner till höger på den här sidan, kontakta oss via e-post eller ring oss.

Innehållsförteckning

Inget åtagande.
Inget kort krävs.
Allt ingår.

Fyll i formuläret nedan så kommer din tjänst att installeras inom några minuter.

Nöjda telefonikunder från Belfabriek: