Registrera dina egna 010/020- och lokala nummer direkt online!

Sverige 020-881402:
🌍 +3185 400 5588:

Text till tal: Hitta den perfekta rösten för din text

Publicerad i IVR (interaktivt röstsvar)

Text to Speech: Hitta den perfekta rösten för ditt välkomstmeddelande och valmeny

Numera finns det flera plattformar för artificiell intelligens som vi läser om dagligen: ChatGPT, Microsoft, Google och Apple tävlar alla om att ha den smartaste plattformen. Vad vi är intresserade av från vårt telefoni-perspektiv är hur dessa plattformar bearbetar text till tal: tidigare lät en datoriserad röst mycket konstgjord och man hörde direkt att det var en dator som talade. Inte särskilt användbart för att använda som välkomstmeddelande för ett professionellt företag.

Med den nya text-till-tal-teknologin hör du knappt skillnaden mellan äkta och konstgjord röst längre: perfekt för att låta ditt välkomstmeddelande, röstbrevlåda eller valmeny talas in!

Särskilt om du ofta har föränderliga meddelanden eller vill snabbt informera om till exempel ett avbrott kan du på detta sätt snabbt ge alla som ringer dig ett aktuellt nytt meddelande. (utan att först behöva be din kollega med bra telefonröst att spela in en ny text). Föreställ dig: du skriver en text och med bara en knapptryckning blir den levande. Genom artificiell intelligens omvandlas text till naturligt klingande tal, vilket gör att du nu kan lyssna på allt som skrivs - från böcker till nyhetsartiklar.

Bakom kulisserna på TTS

Bakom kulisserna hos en text-till-tal-tjänst sker en komplex process där text analyseras och omvandlas till ljudinspelningar. Denna magi sker i två steg: först analyseras texten för att förstå innebörden, sedan läses den upp av en syntetiserad röst. Tack vare framsteg inom AI kan vi nu lyssna på konstgjort tal som nästan inte kan skiljas från en riktig mänsklig röst! Text-till-tal är mer än bara ett praktiskt verktyg; det gör information och underhållning mer tillgängligt för alla. Människor med synnedsättningar eller lässvårigheter, eller som vill lära sig ett nytt språk, har stor nytta av denna teknik. Allt kan nu talas in och därmed avlyssnas! Men TTS sträcker sig också till underhållningsindustrin, där det används för att skapa verklighetstrogna röster för animationer, videospel och till och med för dynamiska voice-overs i reklam. Och nu erbjuder Belfabriek gratis text-till-tal för alla dina välkomstmeddelanden, valmenyer och röstbrevlådor!

Välj rätt text-till-tal-plattform för Belfabriek

Vi har testat alla stora plattformar och har gjort flera kopplingar så att vi alltid enkelt kan byta bakomliggande TTS-plattform när vi omvandlar text till tal. Googles TTS har fler röster och Microsofts TTS är just nu (juni 2024) något bättre. Vi låter dessa läsa upp texten och den genererade TTS-filen konverterar vi sedan till ett format som fungerar bäst med telefoni (uLaw) och gör en mono-inspelning eftersom det inte finns stereo genom en telefon. Som du ser kräver vår text-till-tal-assistent mycket programmeringsarbete, men genom att automatisera det sparar vi alla en massa åtgärder för att omvandla text till tal!

Hur du enkelt använder vår text-till-tal-assistent

Publicerad

Text till tal steg för steg instruktioner

  1. Gå till den online text-till-tal-assistenten.

  2. Skriv in texten du vill låta läsa upp.

  3. Välj rösten du vill att den ska använda.

  4. Tryck på play för att generera talet.

  5. Tryck på play igen för att låta den genererade texten läsas upp. Du ser nu en kod med 5 bokstäver. Notera denna så att du enkelt kan klistra in den i din portal bakom röstbrevlåda, välkomstmeddelande eller valmeny. Du ser hur enkelt det nu har blivit. Och det bästa är att denna text-till-tal-tjänst ingår gratis i ditt telefonnummer, du behöver inte betala något extra. Du behöver alltså inte längre hyra en voice-over för att göra ljudinspelningar!

Viktigt vid TTS:

  1. Äventyret börjar med din text. Se till att den är noggrant skriven och fri från fel, eftersom varje stavfel kan påverka TTS-outputen. Onödig formatering är också överflödig; TTS-motorn behöver ren, oformaterad text för att producera bästa resultat.

  2. Du kan lägga till pauser genom att infoga ett mellanslag. Detta är ofta användbart när du låter telefonnummer läsas upp, du vill till exempel lägga till ett mellanslag vid riktnumret.

Vi önskar dig mycket nöje och framgång med att använda vår text-till-tal-assistent för att skapa dina valmenyer, välkomstmeddelanden och röstbrevlådor!

Ofta ställda frågor:

Text till tal-teknologi omvandlar skriven text till talade ord med hjälp av artificiell intelligens för naturligt klingande tal.

Ja, vi erbjuder en mängd olika språk och accenter, vilket gör att du kan skapa personlig och tillgänglig tal för olika tillämpningar.

Innovationer inom AI, såsom GPT-4, har en positiv inverkan på utvecklingen av text till tal genom att förbättra kvaliteten och mångsidigheten, vilket resulterar i naturligare röster och bredare tillämpningar inom olika industrier.

Ja, du kan justera talhastigheten och volymen för att förbättra utskriften och få den valda rösten att läsa upp bättre.

De 30 mest talade språken stöds för närvarande, inklusive engelska, spanska, tyska, nederländska, italienska, spanska, polska, svenska, norska, danska och franska. Alla dessa språk erbjuds i en eller flera naturliga röster.

Vill du spela in ljud för din podcast eller video? Du kan använda vår tjänst för olika ändamål. Kontakta vår supportavdelning och låt oss veta vilka text-till-tal-ljudfiler du vill ha (ge oss koderna).

Kom igång med vår gratis text-till-tal-tjänst och låt din favoritröst läsa upp alla filer igen. Mejla oss koderna (eller ange dem i din portal) och du får nu samma TTS-röst för alla dina funktioner. Du kan låta denna röst läsa upp varje gång.

Inget åtagande.
Inget kort krävs.
Allt ingår.

Fyll i formuläret nedan så kommer din tjänst att installeras inom några minuter.

Nöjda telefonikunder från Belfabriek: