Registrera dina egna 010/020- och lokala nummer direkt online!

Sverige 020-881402:
🌍 +31 (0)85 400 5588:

Vad är ett 010 telefonnummer?

Publicerad i Telefonnummer för kundtjänst

Vad är ett 010-telefonnummer?

Ett 010-telefonnummer är ett nationellt telefonnummer. Detta innebär att telefonnumret inte är kopplat till någon specifik stad eller region.

Till exempel hör riktnumret 08 till Stockholm. Och riktnumret 40 tillhör Malmö. Ett 010-telefonnummer är inte knutet till någon stad och kan därför betraktas som ett nationellt telefonnummer.

Vilka är fördelarna med 010-telefonnummer för organisationer?

Eftersom dessa telefonnummer är nationella och inte lokala, vänder de sig till potentiella kunder över hela landet. Den som ringer kan alltså inte härleda ursprunget eller verksamhetsorten från riktnumret.

Det är ett neutralt telefonnummer i den meningen. Ett telefonnummer till 31 Göteborg kan verka konstigt för kunder i Uppsala. Och vice versa. För organisationer som erbjuder produkter eller tjänster över hela landet kan det därför vara ett klokt val att skapa ett platsoberoende telefonnummer.

Kostnaden för den som ringer är densamma som för en fast telefon. Detta gäller för hela Sverige. Så dessa telefonnummer är också attraktiva för uppringare i det avseendet.

De är dock inte lika attraktiva som 020-nummer som är helt gratis att ringa.

Men med ett 020-nummer betalar den organisation som förvaltar numret hela kostnaden för samtalet. I vissa fall är detta inte önskvärt eller för dyrt för organisationen i fråga. I sådana fall är ett 902-nummer en idealisk lösning.

Vad används 010-telefonnummer till?

010-telefonnummer blir allt populärare. Det finns många företag som använder ett 010-nummer. Ibland som huvudnummer, ibland som stöd för en kampanj eller som tillfälligt servicenummer. Men även egenföretagare och webbutiker använder dem gärna, till exempel för att framhäva att de är verksamma i hela landet. Förutom imagefördelar - ett 010-nummer ger ett professionellt intryck och förhindrar att företagen ses som lokala aktörer - finns det också praktiska fördelar.

Vad kostar ett 010-nummer?


Ett 010-nummer kostar 45 euro per månad. Belfabriek tar inte ut några så kallade trafik- eller leveranskostnader för normal, genomsnittlig användning av 010-numbers (Fair Use Policy). Med andra ord: inga kostnader per sekund eller minut kommer att debiteras. Dessutom ingår alla avancerade funktioner och verktyg i 902 Numbers. Inga överraskningar efteråt.

Hur lång tid tar det innan 010-numret är aktivt?

Generellt sett är telefonnummer till Belfabriek 010 aktiva inom en dag efter begäran.

Varför kan ett nummer levereras så mycket snabbare på Belfabriek?

Belfabriek kan leverera ett stort antal 010-nummer direkt från lagret. Du kan välja från en stor lista med tillgängliga nummer. Därför behöver du inte vänta i flera veckor innan ett nummer är aktivt, vilket kan vara fallet med andra leverantörer. Detta gör 010-numren idealiska för entreprenörer som vill komma igång snabbt.

Måste jag skaffa en ny telefon eller installera programvara?

Nej. Samtalen kommer in via dina befintliga telefoner, fasta eller mobila. Därför behövs inga ändringar i din nuvarande infrastruktur. Du behöver till exempel inte investera i nya telefoner, telefonlinjer eller växlar. Du behöver inte heller installera någon programvara.

Du kan enkelt hantera ditt 010-telefonnummer via molnet med hjälp av vårt lättförståeliga system. Alternativt kan du installera vår app, som finns för både Android och iOS.

Så du kan helt enkelt använda ditt 010-företagstelefonnummer från din mobil. Men den kan också kopplas direkt till en vanlig fast telefon eller en VoIP-telefon. Telefonnumret är alltså flexibelt och kan hanteras var du än vill. Perfekt om du eller dina anställda vill arbeta hemifrån. Eller för att kunna ta emot affärssamtal när du är på resande fot eller på en affärsresa.

Inget åtagande.
Inget kort krävs.
Allt ingår.

Fyll i formuläret nedan så kommer din tjänst att installeras inom några minuter.

Nöjda telefonikunder från Belfabriek: