Registrera dina egna 010/020- och lokala nummer direkt online!

Sverige 020-881402:
🌍 +3185 400 5588:

Vad är ett 020 telefonnummer?

Publicerad i Telefonnummer för kundtjänst

Vad är ett 020-telefonnummer?

Ett 020-nummer är ett telefonnummer som är gratis att ringa. De som ringer betalar ingenting när de ringer detta nummer.

Vem betalar kostnaderna för ett telefonsamtal?

Operatören av 020-numret står för kostnaderna.

Varför registrerar organisationer 020-nummer?

020-nummer har en positiv image i Sverige. De framstår som kundvänliga. Det är ett lättillgängligt nummer att ringa eftersom det inte medför några kostnader för den som ringer.

Det är ett nationellt telefonnummer som ger din verksamhet en professionell image och visar att du är en pålitlig organisation som satsar på sin kundkontakt.

Eftersom 020-telefonnummer inte innehåller något regionalt riktnummer tilltalar dessa telefonnummer kunder över hela landet. Det spelar ingen roll om de befinner sig i Stockholm, Göteborg eller Malmö: detta nummer är igenkännbart och tilltalar alla.

För organisationer där kundkontakt och leads är av stor vikt är det ett logiskt val att erbjuda ett 020-nummer. Tänk till exempel på advokatbyråer. En enda ny kund kan generera tusentals euro. I ett sådant fall är kostnaden för att hantera ett 020-nummer väl värd det.

Egenskaper hos 020-nummer

Idén till 020-nummer har sitt ursprung i USA. Där har avgiftsfria nummer varit populära mycket längre. Numret i USA för detta ändamål är (0)800. Tänk till exempel på 1-800-FLOWERS.

020-nummer utfärdas per enskilt telefonnummer. De ingår inte i en större serie. Priset för den som ringer är fast: det är alltid gratis att ringa ett 020-nummer.

En potentiell nackdel med 020-nummer är att de inte kan ringa från utlandet. Det finns två orsaker till detta, nämligen 1) utländska nät har inte serien och 2) det är mycket komplicerat att överföra kostnader som uppstår utomlands till innehavaren av 020-numret.

Finns det internationella 020-nummer?

Ett försök att införa europeiska 020-nummer (0800-nummer) misslyckades. Den största stötestenen var oklarheten om ansvaret i händelse av fel. Vilken leverantör i vilket land måste man vända sig till vid ett fel?

Organisationer som behöver ett avgiftsfritt nummer som kan ringa från utlandet kan välja flera 020-nummer. Nämligen ett 020-nummer per land. Det är då möjligt att ställa in hur och var samtalen levereras per enskilt land. Detta ger dessutom möjlighet att anpassa välkomstmeddelanden, till exempel så att uppringare från Frankrike inte får höra svensk text. Och vice versa.

Belfabriek erbjuder 020-nummer för nästan alla europeiska länder, Storbritannien och USA. Hos oss kan du enkelt hantera alla dina 020-nummer från 1 central plats.

Vad kostar det för nummerinnehavaren?

Ett eget 020-nummer kostar 45 euro per månad. Därtill kommer samtalsavgifterna. För våra 020-nummer gäller följande: Alla avancerade funktioner och verktyg ingår. Tänk till exempel på en samtalskö, ett meddelande och möjligheten att spela in samtal för service- och utbildningsändamål.

Hur fungerar det?

Ett servicenummer är ett virtuellt nummer som vidarebefordras till ett eller flera vanliga telefonnummer. Dessa nummer kallas också destinationsnummer och tillhandahålls av dig. Numren kan ändras när som helst.

De som ringer till ett 020-tjänstenummer kopplas av växeln till det destinationsnummer som du har angett. Detta kan vara din hem- eller kontorstelefon, men även din mobiltelefon. För det sistnämnda tar telefonbolagen extra betalt.

Även när du ringer från ett mobilnummer till ett 020 servicenummer tar telefonbolagen ut extra avgifter. Belfabriek erbjuder därför nummerägare möjligheten att blockera samtal från mobilnummer. Om du störs av oönskade uppringare kan du enkelt blockera dem, så att du inte betalar i onödan för samtal som inte har något värde för din organisation.

Lätt att komma ihåg

För att göra det ännu lättare för dina kunder att komma ihåg ditt 020-nummer kan du välja ett trevligt nummer som 020 - 20 20 20 20 (när det fortfarande finns tillgängligt). Kontakta vår kundtjänst och låt oss hjälpa dig att fastställa ditt idealiska telefonnummer.


Varför Belfabriek?

Belfabriken har varit det enda telefonbolaget i Europa som sedan 1999 uteslutande fokuserar på registrering av 020-nummer. Med vårt abonnemang ingår alla möjliga funktioner och kostnaderna är tydliga och överskådliga. Det finns inga dolda kostnader och därmed inga överraskningar.

Belfabriek föregår med gott exempel

Som förespråkare av 020-telefonnummer har vi valt ett 020-telefonnummer för vår egen kundtjänst i Sverige.

Har du fortfarande frågor efter att ha läst den här artikeln? Då är du välkommen att kontakta vår kundtjänst kostnadsfritt och utan förpliktelser. De talar engelska, tyska, spanska och nederländska.

Reservera ditt nummer idag

Numren delas ut enligt principen "först till kvarn". Så vänta inte för länge och begär ditt eget 020 servicenummer redan idag.

Inget åtagande.
Inget kort krävs.
Allt ingår.

Fyll i formuläret nedan så kommer din tjänst att installeras inom några minuter.

Nöjda telefonikunder från Belfabriek: